DACIA Duster 3: Decizia care face o Mare Schimbare mai Clara

DACIA Duster 3 este vizata de o decizie foarte importanta care face tot mai clara o mare schimbare pe care foarte multi dintre clienti o asteptau.

DACIA Duster 3 claritate

DACIA Duster 3 este urmatoarea generatie de SUV-uri pe care producatorul din Romania le pregateste pentru lansare pe pietele din intreaga lume, si vorbim despre un upgrade majora de care vor beneficia multi oameni. Din pacate, inainte ca DACIA Duster 3 sa fie lansata au aparut si primele vesti proaste in legatura cu aceste modele de masini, mai exact s-a spus ca nu va fi oferita in vreo versiune care va avea motorizare 4×4 deoarece la Pitesti nu poate fi produsa.

DACIA Duster 3 va fi facuta pe platforma CMF-B, iar in Romania deocamdata nu exista dotarile necesare pentru ca un asemenea SUV al DACIA sa fie facut cu motorizare 4×4. Pentru ca acest lucru sa se intample e nevoie ca la fabrica din pitesti, si la altele din lume sa fie modificate liniile de productie pentru DACIA Duster 3 astfel incat motorizarea, iar asta necesita investitii, insa o decizie luata de catre Ford ar putea da peste cap implementarea motorizarii 4×4.

DACIA Duster 3: Decizia care face o Mare Schimbare mai Clara

DACIA Duster 3 ar putea fi produsa in versiuni hibrid si electrice in Romania deoarece Ford a decis sa modifice fabrica sa din Craiova pentru a face masini electrice, deci DACIA va trebui sa aiba un raspuns pe masura pregatit pentru competitor. Asta inseamna ca la fabrica din Pitesti s-ar putea pune accent pe producerea de masini hibride si electrice, iar motorizarea 4×4 pentru DACIA Duster 3 ar putea fi data uitarii pentru a nu se face investitii prea mari acum.

DACIA Duster 3 in versiuni hibride si electrice ar putea fi o solutie mai buna pentru producatorul roman decat versiunea 4×4, si asta depinde in principal de vanzarile inregistrate pentru fiecare model in parte. Daca vanzarile versiunii 4×4 nu sunt mari, atunci renuntarea la aceasta motorizare in vederea fabricarii de modele electrice si hibrid ale DACIA Duster 3 n-ar fi totusi o pierdere care sa conteze prea mult pentru producator, sau romani.

DACIA Duster 3 va fi prezentata undeva prin 2024, sau 2025, iar indiferent de situatie, lansarea in reprezentante este asteptata abia in cursul anului 2025 pentru acest model de masina.