Android: Premiera Importanta Reusita de Google pentru Telefoane

Android are parte de o premiera foarte importanta care a fost realizata multumita companiei Google, iata de ce trebuie laudata, si cat de mult conteaza.

Android reusita

Android este de departe cel mai important sistem de operare din intreaga lume, miliarde de dispozitive mobile, si nu numai, avandu-l instalat, cei de la Google lucrand in mod constant la imbunatatirea sa. Imbunatatirile lansate de catre Google cu cea mai recenta versiune a sistemului sau de operare par sa fie atat de bune incat compania a ajuns sa inregistreze o premiera importanta cu Android, mai exact cea mai rapida rata de adoptie din SUA pentru versiunea 11.

Android a avut intotdeauna probleme cu rata de adoptie, iar asta pentru ca producatorii de telefoane si tablete nu se grabesc sa ofere actualizari pentru sistemul de operare, desi Google “trage” de ei. Ei bine, iata ca in SUA situatia s-a schimbat totusi in mult mai bine, iar asta pentru ca rata de adoptie a Android pentru terminalele mobile s-a imbunatatit semnificativ, aceasta versiune reusind in 6 luni sa ajunga in 25% dintre dispozitivele folosite in tara.

Android: Premiera Importanta Reusita de Google pentru Telefoane

Android ar totusi la versiunea 10 cei mai multi utilizatori activi in momentul de fata, cu 33%, insa versiunea 11 nu e foarte departe cu 25%, astfel ca e posibil sa o depaseasca foarte curand. E posibil ca versiunea 12 a Android sa mai franeze acest proces de dezvoltare, insa marea realizare pe care sistemul de operare a inregistrat-o este una care ar trebui sa aduca foarte multe laude pentru compania Google, iar asta pentru ca s-a chinuit foarte mult cu partenerii sai.

Android e inca departe de iOS cand vine vorba despre rata de adoptie, astfel ca din acest punct de vedere situatia e inca neclara, dar Google incearca sa reduca substantial diferenetele din acest punct de vedere. Este foarte bine ca Google vrea sa le ofere utilizatorilor de telefoane si tablete Android posibilitatea de a se bucura rapid de cele mai noi actualizari, insa din pacate totul depinde de producatorii dispozitivelor, si nu de companie.

Android nu va fi detronat prea curand ca sistem de operare dominant in intreaga lume, insa este de asteptat ca problemele cu ratele de adoptie sa nu dispara chiar atat de curand.