Android: Decizia foarte Importanta a Google pentru Telefoane

Android este in centrul unei decizii foarte importante anuntate de catre compania Google, iata cat de benefica este ea pentru toate telefoanele.

Android comisioane

Android, cel mai mare sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, are parte de un anunt oficial extrem de important facut de catre compania Google pentru utilizatorii din intreaga lume. Mai exact, cei de la Google au decis ca dezvoltatorii de aplicatii pentru Android vor beneficia de un comision injumatatit pentru primul milion de dolari generat prin intermediul Google Play Store, o schimbare extrem de buna pentru toata lumea.

Android este folosit de miliarde de oameni din intreaga lume in momentul de fata, iar decizia celor de la Google inseamna o reducere de la 30% la 15% a comisionului perceput pentru banii generati de dezvoltatori. Asta inseamna ca dezvoltatorii vor ramane cu mai multi bani din primul milion de dolari generat anual prin Google Play Store, si vor putea folosi acele sume pentru a investi in crearea de aplicatii mai bune, sau vor putea imbunatati aplicatiile existente.

Android: Decizia foarte Importanta a Google pentru Telefoane

Decizia celor de la Google este similara cu una anuntata de compania Apple, cei din Cupertino anuntand o initiativa similara care a inceput de la 1 ianuarie 2021 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru App Store-uri. Apple percepe doar 15% comision pentru dezvoltatori pana la primul milion de dolari, si 30% dupa aceea, dar numai pentru companiile care genereaza pana in 1 milion de dolari anual, celelalte platind 30%, iar de aici ar putea veni niste plangeri dupa anuntul Google pentru Android.

Masura pe care Google a luat-o pentru Android este benefica inclusiv pentru marii dezvoltatori de aplicatii, care pentru primul milion vor plati mai putin, deci raman cu 150.000 de dolari in plus. Cu suma aceasta pot angaja unul, sai mai multi ingineri software care sa dezvolte noi functionalitati in aplicatii, sau aplicatii complet noi, deci Google ajuta in toate felurile la dezvoltarea de aplicatii mult mai bune pentru sistemul de operare Android de acum.

Google aplica aceasta masura din perioada urmatoare pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Android, asa ca vorbim doar despre vesti foarte bune pentru cei care le folosesc.