DIGI Mobil: Problema Serioasa, Afecteaza Milioane de Romani

DIGI Mobil are o problema foarte serioasa care afecteaza milioane de romani din toata tara, iata cat de importanta este situatia in acest moment.

digi mobil disputa

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, dupa cum mai mult ca sigur stiati deja, insa din pacate exista si o problema pentru operatorul ofera servicii in toata tara. In toamna anului trecut cei de la RCS & RDS au decis sa atace in instanta o decizie a ANCOM prin care o banda de frecventa castigata prin licitatie de DIGI Mobil nu ar mai urma sa poata avea licenta prelungita dincolo de anul 2025 pentru companie.

DIGI Mobil pare sa se fi bazat foarte mult pe aceasta frecventa pentru a-si face viitoarea infrastructura 5G in Romania, astfel ca decizia de a ataca in instanta hotararea ANCOM a cam blocat licitatia frecventelor 5G. Recent o fost data si o hotarare in disputa legala dintre DIGI Mobil si ANCOM, mai exact in prima instanta compania romaneasca pierzand in fata autoritatii de reglementare a comunicatiilor, dar desigur ca va formula apel impotriva ei.

DIGI Mobil: Problema Serioasa, Afecteaza Milioane de Romani

DIGI Mobil vrea sa se foloseasca de acea banda de frecventa si dincolo de 2025, insa se pare ca si alti operatori o vor, asa ca ANCOM ar cam vrea sa o scoata la licitatie din 2025, desi legea permite extinderea licentierii ei. DIGI Mobil se bazeaza pe aceasta prevedere legala pentru a licentia banda de frecventa pentru inca 10 ani, asa cum a facut initial, dar ANCOM este de alta parere, si asta cam franeaza licitatia pentru frecventele 5G din Romania.

DIGI Mobil si ANCOM se vor duela in instanta pana cand una dintre cele doua parti va ajunge la concluzia ca are dreptat, astfel ca ramane sa vedem care dintre ele va reusi sa castige in instanta. Din cauza acestei dispute este posibil ca licitatia pentru frecventele 5G sa nu aiba loc pana in 2022, dar totul depinde de ceea ce vrea sa faca ANCOM, si ceea ce vor decide instantele, insa DIGI Mobil nu vrea sa renunte la aceasta banda de frecventa.

DIGI Mobil a avut una dintre cele mai rapide extinderi a unei retele 5G din Romania inainte de a decide sa blocheze procesul, iar acum a ramas in urma celor de la Orange, evitand sa mai faca investitii de un an de zile.