Detalii de la Ministerul Sanatatii privind Vaccinul Johnson & Johnson

0

Detalii Ministerul Sanatatii Vaccinul Johnson & Johnson

Ministerul Sanatatii ofera astazi detalii cu privire la vaccinul Johnson & Johnson care a fost aprobat in Europa pentru folosire in vederea imunizarii impotriva infectarii cu noul Coronavirus, acesta putand fi folosit in toata Uniunea Europeana din aprilie.

Ministerul Sanatatii asteapta in aprilie prima livrare de cateva zeci de mii de doze de vaccin de la Johnson & Johnson, acesta urmand a fi administrat intr-o singura doza, si este mai usor de pastrat pe termen lung, deci ar urma sa fie alocat in principal pentru echipe mobile de vaccinare.

“Cum funcționează vaccinul Johnson & Johnson?
Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulți (replica) în organismul uman.
Această tehnologie bazată pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetată de mult timp, iar un vaccin similar, împotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019.
Janssen folosește un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conține informația necesară producerii proteinei spike (cea care se găsește pe suprafața virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informație către celulele umane, care încep să producă proteina spike.
Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină și va produce un răspuns imun – anticorpi și celule T – împotriva sa.
Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19.
Acest vaccin se administrează într-o singură doză. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobării sale, o singură doză este suficientă pentru a reduce semnificativ numărul cazurilor simptomatice de COVID-19.”