DACIA Duster: VIDEO Uimitor, Test Off-Road cu Mercedes GLC

DACIA Duster apare astazi intr-un video uimitor care ne arata un test off-road cu Mercedes GLC si Suzuki Jimny, iata cum se descurca masina acum.

DACIA Duster apare astazi intr-un nou test foarte interesant in care este pusa fata in fata cu Mercedes GLC, si Suzuki Jimny, iar dupa cum puteti vedea deja, vorbim despre un test facut tot in zapada. Modelul Mercedes GLC este unul de generatie noua, in timp ce Suzuki Jimny este un model mult mai vechi, iar versiunea DACIA Duster este cea din generatia actuala, deci in mod teoretic masina germana ar trebui sa aiba un avantaj foarte serios.

DACIA Duster se descurca totusi foarte bine in zapada in acest test, asa cum am mai vazut si in alte teste facute cu SUV-ul romanesc, astfel ca acest Mercedes GLC nu are tocmai un avantaj serios in fata ei. Desigur ca exista si foarte multe variabile la mijloc, in special in cea ce priveste cauciucurile, insa am vazut aceeasi DACIA Duster descurcandu-se foarte bine in zapada, sau pe orice alt fel de teren accidentat inclusiv in trecut, si acum lucrurile nu sunt diferite.

DACIA Duster: VIDEO Uimitor, Test Off-Road cu Mercedes GLC

DACIA Duster are un motor net inferior celui din Mercedes GLC, insa asta nu pare sa conteze chiar atat de mult in final, ambele masini reusind sa se deplaseze fara probleme in zapada, la fel ca si Suzuki Jimny. Testele de acest gen sunt foarte importante pentru ca ne arata cat de bine se descurca DACIA Duster in testele off-road chiar si in fata unor masini mult mai scumpe, chiar daca Mercedes GLC nu e tocmai o masina pentru teren accidentat.

DACIA Duster din generatia actuala ar putea fi si ultima care vine cu tractiune 4×4, iar asta pentru ca modelele noi ar urma sa fie facute pe o platforma diferita, in care nu va exista o asemenea motorizare. Asta inseamna ca din 2024/2025 DACIA Duster ar urma sa fie oferita doar cu tractiune 2×4 pe rotile din fata, iar testele de acest gen ar trebui sa devina istorie pentru ca performantele sale nu au cum sa fie nici macar similare.

DACIA Duster este o masina impresionanta si foarte versatila, iar pentru banii platiti pe un asemenea model clientii primesc mult mai mult decat se puteau astepta.