Guvernul Romaniei: Crestere Mare a Capacitatii de Vaccinare

Guvernul Romaniei Crestere Capacitatie Vaccinare

Guvernul Romaniei a anuntat astazi o schimbare foarte mare in strategia de vaccinare din tara noastra, iar asta pentru ca numarul de persoane care vor fi vaccinate in fiecare centru va creste cu 50% de la 60 de persoane pe zi la 90 de persoane pe zi, adica in baza cifrelor actuale, ar trebui sa se ajunga la peste 70.000 de vaccinari zilnic.

Guvernul Romaniei a anuntat deasemenea ca inca 125 de centre de vaccinare vor fi deschise in toata tara, deci inca peste 10.000 de oameni ar trebui sa poata fi vaccinati in fiecare zi de catre centrele de vaccinare din toata tara in urma acaestor modificari importante.

“Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19:
 Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană care își va face programare într-un centru de vaccinare, sau va opta să treacă în lista de așteptare, va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru.
 Începând cu 6 aprilie, va crește numărul de persoane vaccinate în fiecare cabinet. În cele douăsprezece ore ale programului de lucru, capacitatea de vaccinare a fiecărui centru se va majora de la 60 la 90 de persoane pe zi.
 Din 13 aprilie, vor fi deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin BioNTech/Pfizer.
 În luna aprilie vor demara activitățile de vaccinare cu centre mobile pentru localitățile cu incidență cumulată crescută a cazurilor, respectiv localități din mediul rural, localități defavorizate care nu au medic de familie.
 Încep pregătirile pentru includerea medicilor de familie în campania de vaccinare, prin cabinetele proprii de medicină de familie, unde vor fi distribuite vaccinuri de la Johnson&Johnson și AstraZeneca. Fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți pe care îi are în arondare și va prelua cu prioritate persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice din listă, așa încât să putem asigura vaccinarea cât mai rapid a acestor categorii de persoane.”