Anunt de la Raed Arafat privind Noi Restrictii Pregatite in Romania

0

Anunt Raed Arafat noi restrictii romania

Raed Arafat a dezvaluit faptul ca o serie noua de restrictii sunt pregatite pentru a fi impuse in Romania de catre autoritati, unele dintre ele putand fi impuse la nivel national, in timp ce altele ar putea fi impuse doar la nivel local in localitati problema, cum ar fi Bucuresti, sau Timisoara.

Raed Arafat spune ca e posibil sa vedem reducerea orelor in care se pot face deplasarile pe timp de noapte, sau in weekend, poate fi redus programul magazinelor, insa asta nu e tot pentru ca si alte masuri sunt discutate de catre autoritati pentru impunere in perioada urmatoare.

“Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă şi contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului.

Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc, nu cred că aşa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de casă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU. a declarat Raed Arafat la DIGI24.”