Bucuresti: Primele masuri de Restrictie Impuse in Sectorul 5

Bucuresti masuri Restrictie Sectorul 5

Bucuresti a fost in ultimele zile in centrul unor discutii cu privire la impunerea unor masuri de restrictie pentru a preveni carantinarea totala a capitalei in cursul urmatoarelor zile, insa iata ca inaintea unei decizii a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta, a fost luata una in Sectorul 5.

Cetatenii din Sectorul 5 al Bucurestiului sunt primii vizati de masuri de restrictie menite sa previna raspandirea Coronavirus, dar e posibil ca si altele sa fie impuse la nivelul intregii capitale in cursul urmatoarelor zile de catre autoritati.

“PRIMĂRIA SECTORULUI 5 IA UNELE MĂSURI PENTRU A PREVENI CARANTINAREA TOTALĂ
În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîțu și cu ceilalți primari de sectoare și în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de președintele Klaus Iohannis către autoritățile locale pentru a veni cu restricții suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru preveni o carantinare totală a Capitalei.
Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:
– LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24. De asemenea, și benzinăriile vor funcționa după programul normal.
Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:
– LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00
Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.
În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii.
„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.”