Huawei: Problemele Generate din cauza SUA si Profitul Xiaomi

Huawei pierdut

Huawei a fost unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, vanzand pana anul trecut sute de milioane de telefoane in fiecare an, asta inainte de a-si vinde divizia Honor catre un consortiu chinezesc. Vanzarea acelei divizii catre un consortiu chinezesc a lasat Huawei fara capacitatea de a produce si vinde vasta majoritate a telefoanelor pe care le vindea pana acum, iar Xiaomi profita.

Huawei a scazut substantial in vanzari in 2020 si 2021, iar cei de la Xiaomi au erusit sa-si creasca substantial veniturile si profitul prin acapararea unei bune cote de piata care a apartinut competitorilor sai. Xiaomi si-a crescut in ultimele 3 luni vanzarile de telefoane cu 32%, si asta intr-o foarte mare masura prin acapararea cotei de piata pe care a avut-o Huawei, si care a fost pierduta din cauza problemelor cu fabricarea de telefoane adusa de sanctiunile din SUA.

Huawei: Problemele Generate din cauza SUA si Profitul Xiaomi

Huawei a cazut din topul producatorilor de telefoane din China dupa ce a vandut divizia de telefoane Honor, lucru care era anticipat de catre unii dintre analistii care urmaresc cu foarte mare atentie piata locala. Pana cand Honor va reusi sa revina la nivelul de vanzari pe care il genera cand era parte a companiei Huawei, ceilalti producatori vor avea parte de atentia intregii lumi, iar Xiaomi ar putea sa mai creasca in urmatoarea perioada pe fondul problemelor Huawei.

Huawei a luat in calcul inclusiv vanzarea diviziei care produce telefoanele sale premium, sau a celei care fabrica echipamentele de telecomunicatii, sanctiunile din SUA neputand fi eliminate prea usor. Huawei incearca sa gaseasca solutii pentru a depasi situatia in care se afla, insa lucrurile sunt prea complicate pentru a fi rezolvate chiar si de catre guvernul chinez, asa ca sansele ca situatia sa revina la normal sunt deocamdata destul de mici.

Huawei se lupta din rasputeri sa ramana relevanta pe piata smartphone-urilor, insa are nevoie de mult mai mult pentru a-si indeplini misiunea pe care si-a stabilit-o.