iPhone: Problema Extrem de Grava Rezolvata Oficial de Apple

iphone gravitate

iPhone este cel mai popular model de telefon existent pe planeta in momentul de fata, diversele versiuni vandute de catre compania Apple inregistrand vanzari cu mult peste asteptari in diverse zone de pe glob. Telefoanele iPhone sunt privite de catre multi ca fiind si unele dintre cele mai bine securizate dintre toate cele care exista pe piata, insa chiar si pentru ele sunt descoperite probleme de securitate, iar astazi vorbim despre una dintre ele, una serioasa.

iPhone are o problema foarte serioasa de securitate rezolvata de catre compania Apple prin lansarea iOS 14.4.2 de zilele trecute, compania americana reusind sa repare o uriasa gaura de securitate. Vorbim despre un exploit de tip zero-day care a fost descoperit in iOS de catre Google. Vorbim despre o vulnerabilitate care nu a fost cunoscuta de catre Apple inainte ca Google sa o descopere, si din pacate una care era exploatata in mod activ pe telefoanele iPhone inainte sa fie rezolvata.

iPhone: Problema Extrem de Grava Rezolvata Oficial de Apple

iPhone are disponibil iOS 14.4.2 chiar in acest moment pentru instalare, iPad si iPod Touch avand deasemenea actualizarea disponibila, ea fiind dedicata pentru toate iDevice-urile companiei Apple. Instalarea sa va impiedica exploatarea telefoanelor iPhone, sau a tabletelor iPad, de catre cei care s-au folosit de vulnerabilitatea descoperita pentru a ataca utilizatori din intreaga lume, si e important sa instalati update-ul, daca puteti, pentru a fi in siguranta.

iPhone este o tinta uzuala a hackerilor, acestia cautand in mod constant vulnerabilitati pe care sa le exploateze, si date pe care sa le fure, in special cele bancare, care pot duce si la furturi bani de bani. Telefoanele iPhone sunt in mod constant actualizate de catre Apple pentru ca vulnerabilitatile sa fie rezolvate in timp util astfel incat sa nu fie furate datele bancare ale oamenilor, o problema care a crescut substantial in intensitate in ultimul an.

iPhone va ramane in centrul atentiei hackerilor chiar daca aceasta problema a fost rezolvata, de catre Apple, si este de presupus ca vom mai vedea alte probleme de acest gen descoperite si rezolvate in viitorul apropiat.