LUNA: De ce ar putea Exista mai Multa Apa decat se Credea

LUNA lava

LUNA este explorata tot mai intens pe masura ce omenirea se apropie de noile misiuni care vor duce acolo astronauti ai NASA, dar in viitor si de la alte agentii spatiale, si oamenii de stiinta descopera toa mai muilte secrete. Acum vorbim despre o descoperire noua facuta in legatura cu luna, mai exact oamenii de stiinta observat ceva care le-ar indica faptul ca pe satelitul natural al Pamantului exista mai multa apa decat s-a crezut pana in acest moment.

LUNA ar fi avut descoperite pe suprafata sa urme ale unor scurgeri de lava, care pana acum n-ar fi fost atent studiate, iar in preajma acestora s-ar regasi mai multa apa decat in alte zone, si mai multa decat se credea. Conform oamenilor de stiinta, aceasta apa ar proveni din mantaua lunii, deocamdata nu se stie cam cum, si in centantitati, insa asta conteaza mai putin pentru ca importanta e descoperirea in sine, si posibilitatea existentei unor cantitati mari de apa.

LUNA: De ce ar putea Exista mai Multa Apa decat se Credea

LUNA a avut pana recent formulate teorii conform carora mantaua sa ar fi arida, insa in realitate s-ar parea ca acolo ar putea exista mai multa ap adecat si-au imaginat oamenii de stiinta, iar asta da nastere unor noi teorii. NASA a descoperit recent ca exista mai multa apa pe luna decat s-a estimat initial, insa deocmadata cercetatorii nu stiu daca apa aceasta ar fi uniform raspandita, sau daca ea ar rezita doar in anumite zone de pe suprafata sa.

“Interiorul lunii poate fi mai umed decât am crezut. Unele fluxuri de lavă uscate pe Lună par să aibă mult mai multă apă decât zonele înconjurătoare, iar acea apă a provenit probabil din mantaua Lunii, care se credea cândva că este cea mai mare parte uscată.”

LUNA va fi mult mai atent explorata de catre oamenii de stiinta in cursul urmatorilor ani, iar asta pentru ca e nevoie de mai multe informatii inainte ca noile misiuni cu astronauti sa fie trimisi acolo. Descoperirea mai multor zone cu apa poate ajuta la stabilirea si a unor zone clare in care astronautii sa poata aseleniza, insa mai sunt multe de stabilit pana cand se va ajunge la asta.

LUNA este in centrul unor planuri foarte importante cu privire la colonizarea sa, insa e nevoie de multe investitii pentru ca totul sa se intample asa cum isi doresc agentiile spatiale acum.