Facebook: Datele Personale a 533 Milioane de Oameni Publicate pe Internet

Facebook Datele Personale a 533 Milioane Oameni Publicate Internet

Facebook trece iar printr-un scandal dupa ce datele personale a 533 de milioane de oameni au fost publicate pe internet, ele fiind distribuite in mod privat inca din luna ianuarie, insa recent au devenit publice, si au fost accesate de catre unele persoane.

Datele personale despre care vorbim sunt numere de telefon, date de nastere, adrese de email, date de localizare prin GPS, toate fiind asociate cu numele de utilizator de pe Facebook, dar in anumite cazuri si cu numele real al persoanelor care detin respectivele conturi.

Baza de date cu utilizatorii Facebook a inceput sa fie pusa la dispozitia unor oameni inca din ianuarie, cand pe telegram era oferita contra cost posibilitatea de a cauta informatii prin respectiva baza de date, insa acum totul a devenit public.

Hackerii care au obtinut-o au oferit prin Telegram optiunea de a plati pentru a cauta informatii prin ea, insa se pare ca ea ar fi ajuns la mai multe persoane, si cel putin una dintre ele a publicat-o pe internet, astfel ca a devenit accesibila pentru mult mai multa lume.

Facebook inca nu spus ceva in legatura cu aceasta situatie, deci nu a recunoscut ca ar fi vreo problema legata de spargerea serverelor sale, sau totul a fost neglijenta vreunei alte companii, asa ca ramane de vazut ce va spune, in final.