Guvernul Romaniei: Inchiderea Magazinelor mai Devreme are Rezultate Bune

Guvernul Romaniei Inchiderea Magazinelor Devreme Rezultate

Guvernul Romaniei, prin vocea primului-ministru, Florin Citu, ne spune ca inchiderea magazinelor mai devreme da rezultatele la care se asteapta guvernantii, iar asta se vede intr-o scadere a numarului de cazuri noi in zonele foarte afectate de pandemie.

Guvernul Romaniei spune ca discuta cu marii retaileri pentru a vedea ce fel de impact are asupra aglomeratiei aceasta decizie de a reduce orele pentru cumparaturi, dar deocamdata e improbabil sa se faca schimbari acolo unde masura duce si la scaderea ratelor de infectare.

“Am văzut situația economiei din România dacă nu făceam nimic. Am văzut cum numărul persoanelor infectate a crescut de la 2.000 pe zi, la 6.000 în doar câteva zile. Studiile specialiștilor ne spun că mobilitatea este factorul prin care se răspândește cel mai mult virusul iar prima măsură luată de toate țările din Uniunea Europeană a fost aceea de a reduce mobilitatea. Vedem că după ce am luat această măsură avem un platou, chiar o scădere a ratei de pozitivare, asta înseamnă că ceva impact a existat”