Google Chrome: Foarte Importanta Schimbare Anuntata Oficial

Google Chrome securizare

Google Chrome este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet in intreaga lume, sute de milioane de oameni utilizandu-l pentru a accesa website-uri de pe calculatoare, telefoane, tablete, chiar acum. Popularitatea foarte mare de care se bucura Google Chrome este in crestere in fiecare an, iar compania Google a anuntat acum o schimbare foarte importanta menita sa faca navigarea pe internet chiar mai buna decat este in momentul de fata.

Google Chrome urmeaza sa aiba modificat modul in care acceseaza website-urile de pe internet, astfel ca va incerca sa acceseze versiunea HTTPS, securizata, a unui website inainte de cea nesecurizata. In momentul de fata se intampla fix invers pentru ca Google a asteptat ca internetul sa se securizeze prin folosirea de certificate HTTPS, iar acum numarul website-urilor care folosesc acest standard este foarte mare, se face si in Google Chrome trecerea la accesarea noului standard.

Google Chrome: Foarte Importanta Schimbare Anuntata Oficial

Google Chrome securizare website

Google Chrome are prezentata in imaginea de mai sus metoda prin care acceseaza acum website-urile de pe internet, si metoda prin care acestea vor fi accesate dupa ce aceasta modificare majora isi va produce efectele. Trecerea la aceasta metoda securizata de a accesa website-urile prin Google Chrome vine si cu un foarte mare beneficiu pentru toti utilizatorii, iar asta pentru ca ei se pot bucura de posibilitatea de a accesa din start versiunea securizata a unui website, anumite atacuri de tip phishing putand fi evitate.

“Chrome va fi implicit HTTPS pentru majoritatea navigărilor care nu specifică un protocol2. HTTPS este schema mai sigură și mai utilizată în Chrome pe toate platformele majore. Pe lângă faptul că este o îmbunătățire clară a securității și confidențialității, această modificare îmbunătățește viteza de încărcare inițială a site-urilor care acceptă HTTPS, deoarece Chrome se va conecta direct la punctul final HTTPS fără a fi nevoie să fie redirecționat de la http: // la https: //. Pentru site-urile care nu acceptă încă HTTPS, Chrome va reveni la HTTP atunci când încercarea HTTPS nu reușește (inclusiv atunci când există erori de certificat, cum ar fi necorespunderea numelui sau certificatul autosemnat de încredere sau erori de conexiune, cum ar fi eșecul rezoluției DNS) .”

Google Chrome are implementate diverse masuri de securitate menite sa protejeze utilizatorii din intreaga lume atunci cand sunt directionati spre website-uri cu continut malitios, dar aceasta masura e extrem de buna. Este de asteptat ca Google Chrome sa ofere protectie cu mult, mult mai buna epntru toti utilizatorii multumita acestei schimari majore, dar ea va fi implementata abia in urmataorele saptamani, deci mai avem de asteptat pana cand va veni.

Google Chrome are si alte schimbari foarte importante in lucru in momentul de fata, asa ca ramane sa vedem cat de mari vor fi surprizele care ne vor fi oferite in viitorul nu foarte indepartat.