LG Anunta ca Renunta la Productia de Telefoane Mobile

LG Anunta Renunta Productia Telefoane Mobile

LG, unul dintre cei mai cunoscuti si mai vechi producatori de telefoane mobile, a anuntat in mod oficial astazi ca renunta la productia de produse de acest gen pentru a se concentra pe alte proiecte, dupa ani de zile in care a incercat sa revina in atentia consumatorilor.

LG spune ca aceasta schimare radicala va directiona compania spre investitii ma imari in dezvoltarea de componente pentru masini electrice, dispozitive interconectate, case inteligente, robotica, inteligenta artificiala, plus servicii pentru companii din intreaga lume.

LG nu ii va da uitarii pe clientii care i-au cumparat telefoanele pana acum, urmand a oferi in continuare suport si garantie pentru diverse perioade de timp, in functie de legislatiile fiecarei tari in parte, astfel ca oamenii vor fi ajutati in cazul in care au nevoie.

LG a avut 5 ani de pierderi cu divizia de telefoane, si decizia de a renunta la productia acestui tip de dispozitive a fost zvonita de ceva vreme, insa intr-un final a fost pusa in practica in momentul de fata, iar locul sau va fi luat de alti producatori chinezi foarte rapid.


LG Electronics Inc. (LG) a anunțat că își închide unitatea de afaceri mobilă. Decizia a fost aprobată de consiliul său de administrație mai devreme astăzi.

Decizia strategică a LG de a ieși din sectorul incredibil de competitiv al telefoniei mobile va permite companiei să concentreze resursele în domenii de creștere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate, casele inteligente, robotica, inteligența artificială și soluțiile business-to-business, precum și platformele și Servicii.

Inventarul actual de telefoane LG va continua să fie disponibil spre vânzare. LG va oferi asistență de service și actualizări de software pentru clienții produselor mobile existente pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune. LG va lucra în colaborare cu furnizorii și partenerii de afaceri pe parcursul închiderii activității de telefonie mobilă. Detaliile legate de angajare vor fi stabilite la nivel local.

Înainte, LG va continua să își valorifice expertiza mobilă și să dezvolte tehnologii legate de mobilitate, cum ar fi 6G, pentru a contribui la consolidarea competitivității în alte domenii de afaceri. Tehnologiile de bază dezvoltate pe parcursul celor două decenii de operațiuni mobile ale companiei LG vor fi, de asemenea, păstrate și aplicate produselor existente și viitoare.

Desfășurarea activității de telefonie mobilă este de așteptat să fie finalizată până la 31 iulie, deși inventarul unor modele existente ar putea fi încă disponibil după aceea.