Guvernul Romaniei: Decizia Finala cu Privire la Lockdown

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Florin Citu, a luat o decizie finala cu privire la impunerea un nou lockdown in Romania, iar anuntul vine dupa ce un secretar de stat din Ministerul Sanatatii a cerut impunerea unei asemenea masuri, dar ea nu va mai exista in tara noastra.

Guvernul Romaniei nu vrea sa mai impuna vreun lockdown, carantina generala, pe teritoriul Romaniei vreodata, daca nu exista motive extrem de serioase, astfel ca toate masurile care vor fi luate vor fi doar regionale, acolo unde sunt absolut necesare.

“Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Ştiţi foarte bine că anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, că aceasta era discuția despre virus: avem două săptămâni, trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere în acest sens.

Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va sta un lockdown în România, generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei, dar cu această condiție: să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem! 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse.”