Ministerul Sanatatii: 150 de Noi Cabinete de Vaccinare vor fi Deschise in Aprilie

0

Ministerul Sanatatii noi cabinete vaccinare aprilie

Ministerul Sanatatii spune ca in luna aprilie vor fi deschise inca 150 de noi cabinete de vaccinare in toata tara, pana la jumatatea lunii urmand a fi pornita activitatea in cadrul acestora pentru a fi crescuta subtantial capacitatea de vaccinare.

Ministerul Sanatatii vrea sa deschida cat mai multe cabinete de vaccinare, separat de permiterea medicilor de familie sa vaccineze populatia, asi asa se spera ca se va ajunge la o rata de vaccinare de 100.000 de persoane in fiecare zi chiar de luna aceasta.

“Vești bune! Peste 150 de noi cabinete de vaccinare!
Astăzi s-au deschis 12 noi cabinete pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna, urmând ca pe 13 aprilie să se deschidă alte 144 de cabinete pentru administrarea vaccinului produs de compania Pfizer. Se va crește și capacitate de vaccinare în centre de la 60 de persoane/flux la 90 de persoane/flux.
În perioada următoare se vor deschide centre mobile de vaccinare și la nivelul operatorilor economici care și-au exprimat această intenție, complementar cu vaccinarea prin intermediul medicilor de familie.”