WhatsApp: Lovitura Importanta care a Surprins Multa Lume

WhatsApp presedinte

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie disponibila in momentul de fata in intreaga lume pentru utilizatori, iar in ciuda asteptarilor multora, ea a primit o lovitura neasteptata recent. Mai exact, zilele trecute v-am spus ca inclusiv contul Facebook al CEO-ului companiei s-a numarat printre cele care au fost accesate de catre hackeri ca parte a unei baze de date cu 533 de milioane de conturi ale caror date au fost publicate pe internet.

WhatsApp nu avea o legatura directa cu asta, pana in momentul in care s-a descoperit ca inclusiv CEO-ul companiei Facebook foloseste aplicatia Signal cu acel numar de telefon, deci e destul de clar ca era unul de-al sau. Dupa ce a fost facuta aceasta dezvaluire, cei de la Signal au inceput sa ironizeze WhatsApp si CEO-ul companiei Facebook, astfel ca un scandal care parea sa fi fost dat uitarii, a revenit in atentia lumii intregi din cauza acestui hack.

WhatsApp: Lovitura Importanta care a Surprins Multi Oameni

WhatsApp a incercat acum cateva luni sa impuna o serie de schimari pentru termenii si conditiile de utilizare ai platformei sale, si de aici a pornit un urias scandal in intreaga lume. Acum cei de la Signal incearca sa readuca in discutie acel scandal dand de inteles ca presedintele Facebook alege Signal pentru comunicari securizate in timp ce WhatsApp nu-i ofera asa ceva, lucru valabil inclusiv pentru Facebook Messenger, dupa cum prea bine stiati deja.

WhatsApp nu e vazuta ca o aplicatie de comunicatii seurizate, insa prezenta CEO-ului Facebook in cadrul Signal nu are la baza, cel mai probabil, decat dorinta acestuia de a testa serviciile de la concurenta. Asa cum fostul CEO al Google folosea un iPhone, sau alti lideri de companii folosesc produsele concurentei, asa si Mark Zuckerberg foloseste Signal pentru a vedea ce se ofera acolo si nu exista in WhatsApp, sau Facebook Messenger, pentru a oferi acele functionalitati.

WhatsApp nu va avea prea curand sistemul de mesagerie securizata pe care Signal il ofera in momentul de fata, asa ca n-ar trebui sa speram ca se va intampla acest lucru prea curand.