Google Chrome: Problema Critica Dezvaluita Tuturor Oamenilor

Google Chrome are o problema extrem de serioasa dezvaluita pentru oamenii din intreaga lume, si in clipul video de mai sus putem vedea o demonstratie pentru ceea ce reprezinta aceasta, si cat de serioase sunt lucrurile. Vorbim despre un exploit de tip 0day pentru Google Chrome, adica unul care nu a fost cunoscut companiei Google, sau oricui altcuiva, pana in momentul in care a fost dezvaluit, si este unul extrem de periculos, din pacate pentru noi.

Google Chrome a avut aceasta vulnerabilitate dezvaluita pentru prima oara saptamana trecuta in cadrul Pwn2Own, si vorbim despre o problema cu versiunea a 8-a a Javascript, care este folosit in browserele moderne. Google Chrome nu e singurul browser care este afectata, iar asta pentru ca si Opera, Microsoft Edge, Vivaldi, sunt deasemenea afectate, astfel ca oricare dintre ele poate fi exploatat de catre hackeri, si aceasta e o problema mare.

Google Chrome: Problema Critica Dezvaluita Tuturor Oamenilor

Google Chrome poate fi exploatat de catre aceasta vulnerabilitate, insa pentru ca browserul functioneaza intr-un sandbox in Windows, macOS, Linux, prin ea nu pot fi facute pre amulte pentru a afecta utilizatorii. Impreuna cu un malware lucrurile se complica serios, iar asta pentru ca un software de acest gen poate dezactiva sandbox-ul, iar exploatarea Google Chrome poate permite inclusiv controlarea calculatoarelor, sau furtul de fisiere din interiorul acestora.

Google Chrome are aici o problema destul de serioasa pentru care inca nu exista vreo rezolvare, din pacate, astfel ca in aceasta situatie trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca el poate fi exploatat pe internet de catre oricine, oricand. Partea buna este ca deocamdata nu exista vreo dovada a faptului ca aceasta vulnerabilitate este exploatata prin vreun website, astfel ca teoretic ar trebui sa fiti in siguranta, insa Google Chrome va fi cu siguranta reparat pentru a nu fi afectat de aceste probleme.

Google Chrome ramane cel mai folosit browser pentru navigare pe internet in continuare, avand sute de milioane de utilizatori in intreaga lume, si numarul este in continua crestere multumita functiilor pe care le ofera.