Huawei: Planul Ambitios cu care Ataca Android si Google Acum

Huawei dominare

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane, si nu numai, a anuntat un plan foarte ambitios cu care ataca Android si compania Google, iar ceea ce vrea sa faca a este totusi foarte, foarte, greu de realizat. Mai exact, cei de la Huawei vor sa aduca Harmony OS, sistemul de operare alternativ pentru Android, la nu mai putin de 300 de milioane de dispozitive pana la finalul acestui an, un obiectiv extraordinar de indraznet, si greu de realizat.

Huawei vrea sa aduca Harmony OS nu doar in telefoane, ci in tot felul de dispozitive electronice, pana la finalul acestui an, astfel ca acea cifra de 300 de milioane vizeaza oricare in care sistemul de operare poate fi instalat. Huawei spune ca 100 de milioane dintre acestea vor fi lansate direct cu Harmony OS, iar printre ele se vor numara cu siguranta si foarte multe telefoane mobile, dar ramane de vazut exact ce se va intampla.

Huawei: Planul Ambitios cu care Ataca Android si Google Acum

Huawei vizeaza televizoarele, gadget-urile IoT, si alte dispozitive inteligente, separat de telefoane, pentru lansarea sistemului de operare Harmony OS, cifra de 300 de milioane fiind ambitioasa oricum din toate punctele de vedere. Printre toate aceste dispozitive se numara, desigur, si toate telefoanele mobile care vor fi capabile sa ruleze Harmony OS, iar numarul lor este foarte mare, asa ca lumea se va astepta ca Huawei sa-si duca la indeplinire planul.

Huawei si-a stabilit obiective atat de indraznete pentru ca vrea sa reduca substantial dependenta multor oameni de sistemul de operare Android, ceva ce desigur ca nu va fi chiar atat de usor de realizat, in final. Lucrurile sunt mai complicate decat par la o prima vedere, astfel ca pentru ca tot acest plan al Huawei sa poata fi finalizat, va fi nevoie si de o pregatire cat mai buna a lansarii Harmony OS, poate chiar si o grabire a acesteia.

Huawei a anuntat ca vrea sa lanseze versiunea finala a Harmony OS undeva prin iunie, insa n-ar fi exclus sa-l vedem in mai, doar daca se va putea finaliza totul suficient de repede pentru ca acest obiectiv sa poata fi realizat.