Android: Google va face o Schimbare Serioasa Luna Viitoare

android explicatii

Android are anuntata o foarte serioasa schimbare pentru luna viitoare de catre compania Google pentru telefoanele din intreaga lume, compania americana urmand a rezolva o situatie destul de importanta. Mai exact, cei de la Google le vor permite dezvoltatorilor de aplicatii sa lanseze pentru Android 11 aplicatii care acceseaza fisierele din telefoanele oamenilor, dar care vor avea in sfarsit posibilitatea de a cere permisiunea de a accesa absolut tot.

Android are libertate mult mai multa oferita de catre Google in compartie cu sistemul de operare iOS al celor de la Apple, insa cu versiunea 11 aceasta functionalitate a fost limitata pentru a ii proteja pe utilizatori. Ei bine, incepand de luna viitoare Google va permite inclusiv acest lucru pentru aplicatiile disponibile pentru versiunea 11 sistemul de operare Android care vor fi lansate prin intermediul Google Play Store de catre dezvoltatorii din intreaga lume.

Android: Google va face o Schimbare Serioasa Luna Viitoare

Android explicatii acces

Android a avut incepand cu versiunea 11 limitat accesul aplicatiilor pentru administrarea fisierelor din telefoane deoarece multe dintre ele cereau acces la toate fara sa aiba in realitate nevoie de asa ceva. Incepand cu 5 mai, Google le va permite iar aplicatiilor pentru Android 11 sa ceara acces la toate fisierele din telefoane, dar dezvoltatorii vor trebui sa ii explice companiei americane de ce anume au aplicatiile lor nevoie de acces de acest gen la fisiere.

Android are doar pentru versiunea 11 impusa limitarea accesului la fisiere pentru aplicatiile care le pot administra, deci in cazul versiunilor anterioare ele inca au acces neingradit de catre Google. Totusi, acele aplicatii nu pot functiona in Android 11 asa cum o fac in versiunile mai vechi, iar din noiembrie orice actualizare pentru ele va trebui sa functioneze si cu aceasta versiune, deci motivul cererii de acces total la fisierele din telefoane vor trebui explicate.

Android are in sfarsit ordonate lucrurile cu privire la accesul tuturor fisierelor oamenilor, si poate ca asa vor fi mai putine probleme generate de catre aplicatiile de acest gen pentru oameni.