COVID-19 Romania: Numarul de Paturi ATI va Creste la Peste 1600

COVID-19 Romania paturi ati 1600

Primul-ministru Florin Citu a anuntat in mod oficial faptul ca numarul de paturi disponibile pentru terapie intensiva dedicata pacientilor bolnavi de COVID-19 va creste la peste 1600 in perioada urmatoare, tinta fiind sa ajunga la 1800 cat se poate de repede.

Stim deja ca in momentul de fata s-a ajuns la limita maxima de pacienti care pot fi internati la ATI dupa infectare cu COVID-19, iar Guvernul Romaniei vrea sa creasca disponibilitatea paturilor pentru a trata cat mai multi oameni este posibil.

“Două discuții extrem de importante astăzi pentru gestionarea pandemiei COVID-19. În prima parte a zilei, am avut o discuție online cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică despre paturile de terapie intensivă. Ținta pe termen scurt este să avem 1.600 de paturi de terapie intensivă.

Câteva soluții au fost prezentate și astăzi. Am spus, încă o dată, că este nevoie de un efort comun pentru a trece peste această perioadă.

De asemenea, am discutat cu directorii spitalelor COVID, cărora le-am mulțumit pentru efortul pe care îl fac de un an de zile în lupta cu pandemia. I-am ascultat și i-am asigurat că le vom pune la dispoziție resursele necesare pentru tratarea pacienților. Au fost plătite deja 240 de milioane de lei pentru achiziționarea suplimentară de Remdesivir, însă, dacă este nevoie, venim cu fonduri suplimentare.”