DIGI Mobil: Anuntul Oficial care Aduce si o Mare Problema

DIGI Mobil esential

DIGI Mobil continua sa se lupte pentru atentia clientilor din toata Romania cu ofertele sale, dar din pacate un anunt oficial venit in cursul zilei de ieri aduce si o problema destul de mare pentru companie. Dupa cum prea bine stiti deja, cei de la DIGI Mobil au cea mai mare retea de telefonie mobila 5G din tara noastra, una cu care compania se mandreste fara discutie, dar e foarte posibil ca multe dintre echipamentele folosite in ea sa fie schimbate din anul 2021.

DIGI Mobil ar putea fi fortata sa renunte la echipamentele Huawei pe care le foloseste in reteaua sa de telefonie mobila 5G, iar asta dupa ce ieri Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege important. In baza acestuia, toate companiile de telecomunicatii vor fi obligate sa foloseasca in retelele lor 5G doar echipamente de la producatori care sunt avizati de catre CSAT, iar in cazul Huawei sansele ca acest lucru sa se intample sunt cat se poate de mici.

DIGI Mobil: Anuntul Oficial care Aduce si o Mare Problema

DIGI Mobil foloseste in reteaua sa destul de multe echipamente de la Huawei, impreuna cu unele de la Ericsson, insa in cazul primelor ar putea fi impusa inlocuirea de catre autoritatile din Romania. cat de mare e problema pentru cei de la DIGI Mobil nu se stie deocamdata pentru ca operatorul nu a dezvaluit cat de multe echipamente de la Huawei foloseste in reteaua sa, dar e de presupus ca sunt destule pentru ca pretul lor de achizitie este unul mic.

DIGI Mobil ar putea fi nevoita sa-si reconfigureze o buna parte din reteaua 5G din Romania din cauza acestei decizii majore luate de catre Guvern, dar pana la urma ea era una asteptata de multa lume. S-a amanat foarte mult luarea unei decizii cu privire la ceea ce se va intampla cu retelele 5G si implicit Huawei, insa iata ca s-a ajuns la un consens, si chinezii probabil ca vor avea posibilitatea de a furniza echipamente doar pentru zone neesentiale ale retelelor.

DIGI Mobil si-a franat acum peste 1 an de zile investitiile in reteaua 5G din cauza incertitudinii privind felul in care va fi tratata Huawei, dar si a lipsei unei licitatii pentru frecventele 5G, insa totul ar trebui sa devina cat mai clar in curand.