Planeta Venus: Plan Incredibil pentru Explorarea Suprafetei

Planeta Venus drona

Planeta Venus ar urma sa fie urmatorul “camp de lupta” pentru marile agentii spatiale de pe Pamant, iar asta in contextul in care pe Marte NASA domina explorarea cu robotii pe care i-a trimis in ultimul deceniu. Planeta Venus a devenit dintr-odata foarte interesanta pentru Rusia, care se gandeste sa exploreze suprafata planetei, dar si atmosfera sa, folosind drone in locul elicopterului pe care NASA il foloseste pentru a explora Marte incepand de ieri.

Planeta Venus ar putea fi explorata de catre o drona pe care Rusia ar vrea sa o trimita acolo impreuna cu nava spatiala Venera-D, care este in proces de dezvoltare in momentul de fata pentru a fi lansata pana in 2030. Agentia spatiala rusa vrea ca drona sa sa poata zbura deasupra suprafetei de pe planeta Venus, dar si la diverse altitudini in atmosfera, urmand a fi deasemenea capabila sa transporte inca pana la 60% din greutatea sa.

Planeta Venus: Plan Incredibil pentru Explorarea Suprafetei

Planeta Venus nu a fost pana in momentul de fata explorata de catre vreo agentie spatiala direct pe surafata, sau din atmosfera, iar asta pentru ca nu a rezistat nicio nava spatiala, sau robot, pe suprafata sa. Desigur ca Rusia ar trebui sa gaseasca o metoda prin care sa protejeze componentele interne ale dronei care va fi trimisa pe planeta Venus pentru ca aceasta sa poata continua sa zboare acolo dincolo de cele cateva minute in care au rezistat robotii anteriori.

Planeta Venus este in centrul atentiei rusilor de ceva vreme, iar ei sunt cel mai probabil intr-o competitie cu NASA, care incearca de ani de zile sa gaseasca proiecte prin care sa poata explora planeta. Deocamdata cei de la NASA n-au anuntat vreo idee similara, ei fiind concentrati pe Marte, insa planeta Venus ar putea fi urmatoarea pe care am putea vedea un elicopter trimis de catre agentia spatiala americana, chiar daca in urma rusilor.

Planeta Venus ar urma sa fie monitorizata intre timp de catre o alta nava spatiala care ar trebui sa fie trimisa de catre India, insa aceasta va analiza planeta doar din orbita, fara a intra in atmosfera sa.