Planeta Venus: Anuntul OFICIAL si Important pentru Omenire

Planeta Venus stralucire

Planeta Venus, cea mai apropiata fata de Pamant si una considerata a fi la un moment dat foarte similara cu a noastra, este in centrul unui anunt oficial extrem de important facut de catre Agentia Europeana Spatiala, ESA. Zilele acestea, ESA a anuntat in mod oficial misiunea spatiala EnVision pentru planeta Venus Marte, una care urmeaza sa ne dezvaluie si mai multe dintre secretele corpului cosmic atat de apropiat in raport cu Pamantul.

Planeta Venus urmeaza sa fie vizitata de catre o sonda spatiala care va sta in orbita sa pentru a explica de ce o planeta care semana la un moment dat atat de bine cu Pamantul a ajuns sa aiba temperaturi de 470 de grace Celsius la suprafata. Planeta Venus are inclusiv nori plini cu acid sulfuric prin care cu greu trece orice fel de sonda spatiala, iar temperatura de la suprafata este atat de mare incat niciun robot trimis pana acum nu a putut rezista prea mult.

Planeta Venus: Anuntul OFICIAL si Important pentru Omenire

Planeta Venus nu a fost totusi atat de imposibil de explorat, ea fiind cu miliarde de ani in urma o planeta foarte similara cu a noastra pe care e posibil sa fi existat inclusiv viata la un moment dat. Daca acest lucru este adevarat, sau nu, vom afla abia dupa 2031, cand misiunea EnVision a celor de la ESA va avea debutul, sonda spatiala pregatita pentru a fi trimisa atunci urmand a ajunge in 15 luni la planeta Venus pentru a ramane in atmosfera sa.

Planeta Venus va fi monitorizata de catre aceasta sonda spatiala de la altitudini de pana la 600 de kilometri, iar misiunea este deocamdata programata pentru a fi derulata pentru o perioada de 16 luni. O serie de instrumente de ultima generatie vor fi trimise impreuna cu sonda spatiala catre planeta Venus, iar asa omenirea spera sa afle cat mai multe in legatura cu aceasta planeta indepartata care inca ascunde foarte multe mistere fata de noi.

Planeta Venus mai este in centrul altor misiuni care sunt pregatite in aceste momente pentru a fi lansate, inclusiv unele gandite de catre agentia spatiala ruseasca, deci va fi serios in centrul atentiei din 2030.