Guvernul Romaniei: Centrele Drive Through se Deschid in Aprilie

Guvernul Romaniei centre drive through aprilie

Guvernul Romaniei a dezvaluit astazi, prin coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghita, ca primele centre de vaccinare drive through se vor deschide mult mai repede decat isi imaginau multi oameni, adica de la sfarsitul acestei saptamani.

Guvernul Romaniei vrea deasemenea sa le permita companiilor sa isi vaccineze angajatii in locatii proprii pentru a accelera procesul de vaccinare, si mai multe echipe mobile de imunizare vor fi disponibile in mai multe zone rurale din toata tara.

“Vaccinarea se va putea realiza prin intermediul medicilor de familie; prin centre mobile și cu echipe mobile; în cadrul operatorilor economici, în centre care vor fi amenajate în unitățile proprii sau prin arondarea operatorilor cu număr mic de angajați la centrele funcționale; în spitalele non-COVID, pentru pacienții internați cu boli cronice.
Noutăți privind derularea procesului de vaccinare, prezentate de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19:
– De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile și cu sprijinul echipelor mobile, în primele 14 județe din țară. Vor fi deschise centre mobile în 7 județe: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu. În celelalte, acolo unde există spații adecvate, vor fi alocate doar echipe mobile.
– Centrele de tip drive-through urmează să fie operaţionalizate. Chiar la sfârșitul acestei săptămâni, probabil la Deva, în judeţul Hunedoara, va fi primul centru de tip drive-through din România care va avea activitate de vaccinare.
– Avem în vedere, în perioada următoare, vaccinarea în spitalele de tip non-COVID, în care sunt internați pacienți cu boli cronice.
– În curând, vor fi implementate noi modalități de programare pentru vaccinare. Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call-center, direct în centrul de vaccinare, fără să existe nevoia creării unui cont în platformă. O altă modalitate va fi ca o persoană sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare. Este vorba, în mod deosebit, de persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare, se trec pe listă exact în respectivul centru, stabilindu-se și ziua în care trebuie să se prezinte pentru vaccinare.”