Avertisment de la Politia Romana privind Violenta Domestica

Avertisment Politia Romana Violenta Domestica

Politia Romana emite un avertisment foarte important pentru romanii din toata tara, si le spune ca actele de violenta domestica nu sunt lasate nepedepsite, doar in luna martie fiind emise 800 de ordine de protectie provizorii, in urma unor plangeri formulate de victime.

Politia Romana poate fi chemata in orice fel de cazuri de violenta domestica pentru a proteja victimele care au nevoie de ajutorul lor, iar ordinele de protectie provizorii sunt o metoda folosita pentru a descuraja atacatorii, insa din pacate ele nu sunt intotdeauna eficiente.

“În luna martie 2021, în cazurile de violență în familie la care au intervenit, polițiștii au emis peste 800 de ordine de protecție provizorii.
Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.
Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă în familie se realizează din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie, de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.”