DIGI Mobil: Decizia Oficiala, Impact pe Milioane de Clienti

DIGI Mobil inlocuire

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania, avand aproape 4 milioane de clienti care-i folosesc serviciile, cifrele fiind in continua crestere. Pana la finalul lunii trecute, cei de la DIGI Mobil anuntau cam o data la 2/3 saptamani noi imbunatatiri pentru infrastructura de telecomunicatii mobile din Romania, insa a trecut deja mai bine de o luna de cand n-au mai confirmat faptul ca inca sunt in plin proces de continuare a imbunatatirii infrastructurii.

DIGI Mobil nu a mai investit in infrastructura sa 5G de mai bine de un an de zile, iar asta pentru ca a asteptat o decizie de la Guvernul Romaniei cu privire la licentele pentru aceasta infrastructura, dar si cu privire la Huawei. Aceasta decizie a venit, si era fix aceea pe care nu o dorea industria de telecomunicatii, adica folosirea echipamentelor 5G ale Huawei in retelele 5G e foarte improbabil sa fie permisa, iar nu doar DIGI Mobil va fi afectata de aceasta situatie.

DIGI Mobil: Decizia Oficiala, Impact pe Milioane de Clienti

DIGI Mobil ar putea avea totusi probleme mult mai mari daca se va cere inlocuirea echipamentelor Huawei din actualele infrastructuri, asa cum s-a intamplat in multe alte tari, inclusiv in SUA. Cei de la RCS & RDS au cerut deja bani de la Guvernul Romaniei pentru a inlocui echipamentele Huawei din infrastructura existenta a DIGI Mobil, si e posibil ca investitiile in imbunatatirea retelei existente sa se opreasca pentru o perioada buna de timp.

DIGI Mobil nu prea are motive sa mai investeasca in infrastructura sa mobila daca va fi obligata sa inlocuiasca echipamentele existente cu altele noi in doar cateva luni, sau cativa ani. E posibil ca decizia de a se pune pauza investitiilor in echipamente sa fi fost luata deja de catre DIGI Mobil, si asta ar putea afecta serios clientii din toata tara, dar deocamdata nu se stiu prea multe detalii cu privire la ceea ce se intampla in interiorul companiei.

DIGI Mobil foloseste foarte multe echipamente ale Huawei in infrastructura sa de telecomunicatii, asa cum RCS & RDS le foloseste pentru a furniza servicii pentru clientii sai din toata Romania.