Mesaj de la Guvernul Romaniei Privind Ridicarea Restrictiilor

0

Mesaj Guvernul Romaniei ridicare restrictii

Guvernul Romaniei continua sa faca planul pentru ridicarea restrictiilor in Romania si revenirea la normalitate, iar in urma unei sedinte a comitetului interministerial care se ocupa de acest proces, s-a decis ca totul urmeaza sa se faca treptat, in functie de domeniul de activitate.

Guvernul Romaniei vrea sa aplice masuri de relaxare diferentiate, din cate se pare, pentru fiecare domeniu de activitate din Romania, totul in paralel cu extinderea campaniei de vaccinare la mai multe persoane si mai multe localitati din Romania.

“Cea de-a doua reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, a evidențiat necesitatea adaptării măsurilor de relaxare treptată în funcție de specificul fiecărui domeniu de activitate. În paralel, Guvernul va extinde campania de vaccinare, pentru a facilita accesul cât mai multor cetățeni la imunizare.

Reprezentanții asociațiilor și organizațiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfășurate în condiții de siguranță sanitară. Reprezentanții Asociației Municipiilor și-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot.

S-a discutat, de asemenea, despre pregătirea redeschiderii treptate a sectorului ospitalității, pe măsură ce avansează campania de vaccinare. Eliminarea restricțiilor și redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcție de creșterea gradului de imunizare a populației. Campania de informare privind vaccinarea va fi și ea adaptată fiecărui sector vizat de măsurile de relaxare.

Propunerile vor fi analizate începând de mâine în grupuri tehnice de lucru pe domenii, în care reprezentanții ministerelor și instituțiilor abilitate se vor pune de acord asupra propunerilor specifice de măsuri. Acestea vor fi ulterior prezentate spre aprobare în cadrul Comitetului interministerial.

Astfel, grupurile de lucru vor avea în analiză propunerile venite în domeniile economie, sănătate, muncă și protecție socială, transporturi și infrastructură, educație și cercetare, tineret și sport, respectiv, cultură.

”Campania de vaccinare merge bine în acest moment, există suficiente doze de vaccin pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie, astfel încât rata de imunizare să ne permită revenirea treptată la normalitate”, a declarat Secretarul General al Guvernului, Tiberiu Horațiu Gorun, care a prezidat reuniunea de astăzi a Comitetului Interministerial, în calitate de vicepreședinte.

”Este nevoie să venim cu propuneri de măsuri concrete într-un timp cât mai scurt și să avem un mod de lucru eficient. Secretariatul General al Guvernului se va implica total”, a declarat, la rândul său, Mircea Abrudean, Secretar General Adjunct al Guvernului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor implicate în gestionarea situației pandemice, precum și ai autorităților locale, sectoarelor turismului, culturii și organizării de evenimente. Aceștia au subliniat că susțin campania de vaccinare împotriva COVID-19 ca soluție certă pentru revenirea treptată a României la normalitate în condiții de siguranță sanitară pentru toată lumea.”