Alerta de la Posta Romana, ce Trebuie sa Stie Toti Romanii

Alerta Posta Romana atac informatic

Posta Romana a emis o alerta extrem de importanta pentru romanii din toata tara, una despre care ar trebui sa stii chiar acum pentru ca esti vizat de ceea ce spune compania nationala, si vorbim despre o problema extrem de serioasa acum.

Posta Romana le aduce in atentie tuturor romanilor o problema foarte serioasa care are legatura cu un atac informatic care a vizat deja mai multi clienti de-ai sai, insa oricine poate fi vizat pentru ca el nu e directionat doar impotriva clientilor.

„În ultima vreme, o parte din clienţii Poştei Române au primit e-mailuri înşelătoare în care sunt anunţaţi că au primit un colet şi sunt îndemnaţi să acceseze link-uri ce direcţionează utilizatorii spre pagini web false, care conţin o clonă a website-ului Poştei Române. Utilizatorii, convinşi că se află pe pagina oficială a companiei, introduc date confidenţiale, numere de card şi alte informaţii care le sunt solicitate de către cei care folosesc în mod fraudulos identitatea Poştei Române, motivând că este necesară achitarea unor taxe vamale pentru a intra în posesia coletului. Prin accesarea link-ului respectiv, se colectează datele bancare ale clienţilor, cu scopul de a fi sustraşi bani din conturile acestora.

Vă informăm că Poşta Română nu comunică decât prin intermediul adreselor oficiale de e-mail (suportclienti@posta-romana.ro, noreply@posta-romana.ro) şi atragem atenţia că nu solicităm clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

Reprezentanţii companiei au luat toate măsurile necesare, au raportat toate atacurile semnalate de clienţi către entităţile responsabile, iar domeniul care a folosit in mod fraudulos identitatea vizuala a site-ului www.posta-romana.ro a fost dezactivat.

Suntem preocupaţi, în permanenţă, de securitatea şi siguranţa dispozitivelor clienţilor noştri şi vă îndemnăm ca dacă primiţi mesaje cu astfel de solicitări să nu le deschideţi şi să le marcaţi ca spam sau să nu accesaţi niciunul din link-urile prezente în mesaj.”