Guvernul Romaniei: Cum te poti Vaccina Fara Programare din 8 Mai

0

Guvernul Romaniei Cum poti Vaccina Fara Programare 8 Mai

Guvernul Romaniei a promis ca romanii se vor putea vaccina fara programare incepand cu data de 8 mai, iar acum aflam si mai multe detalii cu privire la felul in care se va desfasura acest complex in centrele de vaccinare din toata tara chiar din weekend.

Guvernul Romaniei spune ca romanii se vor putea vaccina fara programare in centrele de vaccinare din Romania in functie de varsta, si la ore diferite, astfel ca e bine sa stiti din timp cand anume puteti merge efectiv pentru a fi imunizati.

“Vaccinarea fără programare, din 8 mai!
Prezentare directă în centrele de vaccinare
➢ În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
➢ Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
➢ Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
➢ După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.
Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.
Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.
În condițiile menționate mai sus vor funcționa și centrele de vaccinare organizate în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naționale, din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.
În celelalte centre de vaccinare organizate de MApN în unități militare din țară se va continua vaccinarea pe bază de programare în platforma electronică, cu vaccinuri produse de companiile BioNTech/Pfizer și AstraZeneca.”