Raed Arafat: Numarul de Cazuri Noi de Coronavirus ar putea Creste Iar

Raed Arafat Numarul Cazuri Noi Coronavirus Creste

Raed Arafat spune ca numarul de noi cazuri de Coronavirus ar putea creste din nou in Romania in saptamanile urmatoare pe masura ce multe dintre restrictii vor fi ridicate ca urmare a scaderii ratelor de incidenta, dar si ca urmare a sarbatorilor pascale.

Raed Arafat spune ca abia dupa ce 30% din populatie va fi vaccinata cu macar o doza de vaccin se va vedea un impact in ceea ce priveste rata de transmisie a virusului, insa cum la noi doar 10% sunt vaccinate cu ambele doze, mai avem mult de asteptat pana la normalitate.

“Se poate să avem din nou o creștere a numărului de cazuri după ceea ce s-a întâmplat în zilele trecute, acea situația de creștere a mobilității, vom vedea în următoarele 14 zile.

Trebuie să atrag atenția, să ne uităm în jurul nostru, au fost țări care au crezut prea repede că au ieșit din situație și că este totul ok și apoi s-au confruntat cu un dezastru.

Trebuie să fim precauți și atenți, iar pentru a avea siguranță că persoanele care pot răspândi boala vor fi mai puține, avem nevoie de o creștere a procentului de persoane vaccinate.”