Anunt de la Guvernul Romaniei privind Etapele Relaxarilor

Anunt Guvernul Romaniei Etapele Relaxarilor

Guvernul Romaniei pregateste relaxarea masurilor de restrictie din tara noastra in doua etape, primul-ministru anuntand astazi cum sunt gandite lucrurile, astfel ca pe 1 iunie va avea loc o prima etapa de relaxari, iar pe 1 august cea de-a doua.

Guvernul Romaniei ar vrea ca pe plaje sa se stea fara masca, la restaurante sa se poata primi oameni la capacitate maxima, in anumite conditii, acelasi lucru urmand a fi valabil si pentru hoteluri, astfel incat lucrurile sa revina la normal cat se poate de curand.

“M-am întâlnit astăzi, la Constanța, cu reprezentanții sectoarelor HORECA și ai organizatorilor de evenimente, care au venit cu propuneri inovative și interesante pentru redeschiderea sezonului estival.
Le vom analiza mâine în Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate începând cu 1 iunie, împreună cu celelalte propuneri de relaxare, unele referitoare chiar la industria ospitalității: să putem fi pe litoral fără mască, la restaurant cu capacitate maximă în anumite condiții, la hotel, la fel.
Promisiunea mea este să aprobăm la timp aceste măsuri pentru a începe de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, iar a doua etapă de la 1 august.
Mă bucur că avem susținerea industriei ospitalității pentru campania de vaccinare și că am înțeles cu toții că pentru a avea un sezon de succes trebuie să lucrăm împreună.”