Ministerul Sanatatii va Recomanda Renuntarea la Masca in Anumite Conditii

0

Ministerul Sanatatii Recomanda Renuntarea Masca Anumite Conditii

Ministerul Sanatatii va recomanda renuntarea la masca de protectie in anumite conditii pentru cetatenii din toata Romania, autoritatile incercand sa ii ajute pe romanii din toata tara sa se bucure de mai multa libertate pe masura ce numarul de cazuri a scazut constant.

Ministerul Sanatatii urmeaza sa recomande eliminarea obligatiei de a purta masca de protectie in spatiile neaglomerate deschise, dar desigur ca asta va aduce batai de cap cu definirea acestui tip de spatiu, insa oamenii trebuie sa resimta totusi intr-un fel imbunatatirea situatiei pandemice.

“Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate.”