Guvernul Romaniei: Oficial, Relaxarile Aplicate din 15 Mai

Guvernul Romaniei Oficial, Relaxarile Aplicate din 15 Mai

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial care sunt masurile de relaxare care vor fi impuse incepand cu data de 15 mai 2021 in Romania, si vorbim despre o decizie importanta care mai mult ca sigur va bucura foarte multi romani din toata tara.

“După un an de pandemie, am ajuns la momentul la care începem să eliminăm restricțiile impuse de măsurile de protecție sanitară. Am aprobat astăzi în ședința de Guvern măsuri pentru revenirea la normalitate, începând cu 15 mai 2021, chiar mai devreme de termenul anunțat inițial, respectiv 1 iunie.
Astfel, începând cu 15 mai, am decis eliminarea obligației privind portul măștii în spațiile publice deschise neaglomerate. Excepție vor face spațiile publice aglomerate precum piețe, târguri, bâlciuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.
De asemenea, vor fi eliminate restricțiile privind circulația persoanelor în afara reședinței sau gospodăriei pe timpul nopții, precum și unele restricții pentru activitatea operatorilor economici, respectiv restaurante, cafenele, săli de fitness.
Am stabilit, de asemenea, condițiile în care vor putea fi organizate competiții sportive în spații deschise, concerte și spectacole. Vor avea acces persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, pentru că este nevoie să protejăm în continuare sănătatea oamenilor.”