ING Bank: Schimbarea Oficiala de Ultima Ora pentru Clienti

ING Bank transparenta

ING Bank a facut o schimbare de ultima ora pentru toti clientii sai din Romania fara sa spuna in prealabil prea multe in legatura cu asta, insa unii dintre ei au inceput deja sa-i resimta efectele. Mai exact, ca parte a noilor reglementari impuse de catre autoritatile europene pentru bancile din Uniunea Europeana, cei de la ING Bank au obligatia de a-i notifica pe clienti in legatura cu comisioanele percepute pentru schimburile valutare facute in cadrul tranzactiilor online.

ING Bank a facut schimbarea chiar de zilele trecute, cand ea a fost impusa si la alte banci, in speta cei de la BRD, astfel ca nu vorbim despre o decizie care afecteaza doar aceasta banca. Incepand de zilele trecute, cei de la ING Bank le trimit mail-uri clientilor si ii anunta in legatura cu comisioanele care sunt percepute in cazul tranzactiilor online facute in valuta, fie ca e vorba despre schimburi valutare, fie ca este vorba despre plati online facute in alta moneda.

ING Bank: Schimbarea Oficiala de Ultima Ora pentru Clienti

ING Bank prezinta comisioanele sale in raport cu ratele de referinta pe care Banca Centrala Europeana le are, si desigur ca sunt mai mari, acest aspect fiind de asteptat, pana la urma. Transparenta care este impusa bancilor vine totusi ca o masura foarte buna pentru clientii care vor sa stie ce fel de comisioane percep bancile precum ING Bank, ele fiind de ordinul 0.xx din valoarea tranzactiei, dar desigur ca difera de la o banca la alta, si probabil de la o valoare la alta.

ING Bank nu trimite si SMS-uri cu aceste informatii, asa cum face BRD, si poate alte banci, deci vorbim doar despre email-uri care contin informatiile cu privire la tranzactie. ING Bank spune ca oricine nu vrea sa primeasca aceste informatii de la banca poate suna la numarul de telefon pentru relatii cu clientii si poate cere ca aceste notificari sa fie dezactivate pentru contul sau, deci nu exista in Home’Bank vreo optiune pentru a face acest lucru.

ING Bank ofera in email-urile de notificare detalii cu privire la ratiunea din spatele acestor notificari, insa in mod teoretic ar trebui sa gasiti inclusiv pe website-ul sau informatii vis-a-vis de schimbare.