Guvernul Romaniei: Masurile de Relaxare in Restaurante, Cafele, Salile de Jocuri de Noroc

Guvernul Romaniei maxuri relaxare Restaurante Cafele Salile Jocuri Noroc

Guvernul Romaniei a pus in aplicare o serie larga de masuri de relaxare care, conform lui Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, s-ar aplica din 15 mai, ele incluzand masuri pentru restaurante, cafenele, baruri, salile de jocuri de noroc, salile de fitness, si nu numai.

“Deja am au trecut primele ore de când simțim cu toții aerul normalității. Îmi doresc ca de acum încolo să avem doar vești bune, iar măsurile restrictive să dispară în totalitate din viețile noastre.
Masca de protecție nu mai este obligatorie când suntem în aer liber, dar vă rog să fiți responsabili și să o purtați când urcați în mijloacele de transport în comun și în stații, în supermarketuri, în piețe sau în orice zonă aglomerată.
Am făcut o listă cu toate măsurile luate de Guvern și anunțate aseară de premierul Florin Cîţu. Sunt măsuri pe care le așteptam cu toții, iar vaccinarea ni le-a adus mai devreme! Iată cum va arată perioada următoare.
Î𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐥𝐞/𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 î𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟒 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜ă 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥ă 𝐜𝐮 𝟑/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢:
(doar pentru cei vaccinați cu schema completă, cei care au test PCR negativ nu mai vechi de 72h sau cei cu test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24h)
competițiile sportive se pot ține în spații deschise cu participarea spectatorilor, însă în limita a maximum 25% din capacitate spațiului. Poate fi depășită această cifră (25%) doar pentru evenimentele-pilot;evenimentele culturale, concertele, spectacole în aer liber se țin în limita a maximum 500 persoane, doar cu mască de protecție. Aceste evenimente sunt interzise în județele/localitățile unde rata de infectare în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 locuitori;
spectacole tip drive-in sunt permise, iar în autovehicul pot fi membrii aceleiași familii sau grupuri de maximum 4 persoane;
se pot organiza cursuri de instruire și workshopuri la care pot participa maximum 50 persoane în interior și 200 în exterior.
𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞, 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐞, 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞, 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐞𝐥𝐞 î𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫:
– până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori;
– până la 30% din capacitatea maximă a spațiului dacă rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori;
– este interzisă activitatea dacă rata de infectare în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 locuitori.
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞 ș𝐢 𝐜𝐚𝐟𝐞𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐥𝐞/𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 î𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟒 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜ă 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚 𝐜𝐮 𝟑/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢:
– pot funcționa în interior și terase până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00-24:00, pentru toate persoanele;
– pot funcționa în interior și terase până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00-24:00, doar dacă participanții sunt vaccinați cu schema completă, prezintă test PCR negativ nu mai mai vechi de 72h sau test negativ rapid nu mai vechi de 24h;
– este interzisă activitatea dacă incidenta depășește 3/1.000 cazuri.
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 ș𝐢 𝐜𝐚𝐟𝐞𝐧𝐞𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 ș𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐥𝐞/𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 î𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟒 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜ă 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚 𝐜𝐮 𝟑/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢:
– pot funcționa în interior și terase până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00-24:00, pentru toate persoanele
– pot funcționa în interior și terase până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00-24:00, doar dacă participanții sunt vaccinați cu schema completă, prezintă test PCR negativ nu mai mai vechi de 72h sau test negativ rapid nu mai vechi de 24h
– în cazul în care rata de infectare depășește 3/1.000 locuitori, aceste localuri pot fi folosite exclusiv de cei cazați în acele hoteluri și pensiuni.
𝐒ă𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 ș𝐢/𝐬𝐚𝐮 𝐟𝐢𝐭𝐧𝐞𝐬𝐬 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐥𝐞/𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 î𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟒 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜ă 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚 𝐜𝐮 𝟑/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢:
– pot funcționa la 50% din capacitatea maximă a spațiului (minimum 7mp/persoană);
– pot funcționa la 70% din capacitatea maximă a spațiului doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva SARS-COV2 (și au trecut cel puțin 10 zile de la efectuarea schemei complete).
𝐒ă𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐨𝐜:
– este permisă activitatea până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mică sau egala cu 3/1.000;
– este interzisă activitatea în județele/localitățile unde rata de infectare în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 .

Momentan rămân închise cluburile, discotecile și piscinele interioare. Sunt interzise evenimentele private, nunți, botezuri, mese festive, atât în interior, cât și exterior. De asemenea, locurile de joacă și sălile de jocuri din interiorul centrelor comerciale rămân momentan închise.
‼️ Mare atenție! Următoarele decizii se vor lua curând, însă totul depinde de evoluția epidemiologică din țara noastră și de cifrele privind vaccinarea. Vă îndemn pe toți să rămâneți raționali, să vă informați din surse oficiale și să mergeți cât mai repede într-un centru de vaccinare. Avem doze suficiente și am venit cât mai aproape de casa ta.”