Klaus Iohannis: Mesajul pentru Toti Romanii privind Vaccinarea

Klaus Iohannis vaccinare sate

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a transmis astazi un mesaj foarte important pentru toti romanii si vorbeste despre vaccinarea  oamenilor din toata tara, spunand ca vaccinul trebuie sa ajunga la mai multa lume din mediul ruarl in aceasta perioada.

Klaus Iohannis stie mai mult ca sigur faptul ca in mediul rural vaccinarea nu se face tocmai la cote inalte, ceea ce desigur ca incetineste revenirea la normalitate, asa ca cere o schimbare din acest punct de vedere pentru binele romanilor.

“De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice.

Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.

Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative.”