Guvernul Romaniei: Anuntul privind Gratuitatea Vaccinurilor

Guvernul Romaniei Anunt Gratuitatea Vaccinurilor

Guvernul Romaniei a publicat un anunt oficial cu privire la gratuitatea vaccinurilor in Romania dupa ce Ludovic Orban, presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, a afirmat ca acestea nu vor mai fi oferite gratuit pentru totdeauna.

Guvernul Romaniei spune ca in momentul de fata nu exista discutii cu privire la renuntarea la gratuitatea vaccinarii impotriva Coronavirus, dar e logic de presupus ca nu ne vom putea imuniza gratuit pe vecie, asa cum se intampla si cu alte vaccinuri.

“Am cerut prefecților să facem un efort suplimentar pentru a accelera campania de vaccinare. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați în număr cât mai mare. Este important să continuăm ceea ce a mers bine, respectiv organizarea de maratoane de vaccinare în orașe și municipii. De asemenea, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni, mai ales în zonele rurale.

Vreau să subliniez, totodată, că în România vaccinul este și va rămâne gratuit și disponibil tuturor oamenilor. Nu există nicio discuție în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Din contră, deja am făcut comenzi de vaccinuri pentru a continua campania de imunizare în toamnă și anul viitor, având în vedere că nu știm exact cum va evolua pandemia.
În același timp, am atras atenția asupra faptului că sunt diferențe prea mari între județe, când vorbim de rata de vaccinare. Județele din sudul României și cele din nord-est trebuie să facă mai mult. Am insistat să deschidem cât mai multe centre de vaccinare în aeroporturi și în punctele de frontieră, mai ales centre cu vaccin Johnson&Johnson, pentru românii care intră sau pleacă din țară și optează să se vaccineze cu o doză. Și venim cu mai multe soluții, mai ales pentru mediul rural.