ING Bank: Alerta Oficiala pentru Toti Clientii din Romania

ING Bank alerta

ING Bank a emis in aceasta seara o alerta oficiala pentru toti clientii sai din toata Romania, si vorbim despre ceva care ar trebui sa ajunga in atentia tuturor celor care ii folosesc serviciile pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa. Mai exact, cei de la ING Bank ii alerteaza pe clientii din toata Romania in legatura cu faptul ca nu trebuie sa deschida link-uri primite prin SMS de la persoane necunoscute, iar asta pentru ca ele pot fi malitioase.

ING Bank reitereaza aici o alerta care a venit si de la Politia Romana in cursul zilelor trecute, autoritatile din tara noastra incercand sa ne atentioneze in legatura cu pericolul major care este adus de catre atacurile de acest gen. Ceea ce vedeti mai jos este un atac de tip phishing care se bazeaza pe naivitatea celor care primesc SMS-uri de acest gen, iar cei de la ING Bank incearca sa ii ajute pe romani sa se protejeze impotriva problemelor de acest gen.

ING Bank: Alerta Oficiala pentru Toti Clientii din Romania

ING Bank retransmite romanilor o alerta care a fost publicata de catre CERT-RO si SRI pentru romanii din toata tara, deci vorbim despre o situatie foarte serioasa, iar asta pentru ca atacurile de acest gen pot lasa romanii fara date personale si bani. ING Bank stie ca un client care poate fi pacalit sa-si dezvaluie datele personale catre hackeri poate avea banii furati din conturi de catre aceia, iar recuperarea lor nu e tocmai simpla chiar si pentru banca.

ING Bank nu trimite vreodata mesaje de acest gen, iar cei de la CERT-RO si SRI spun ca in situatia de mai sus se foloseste identitatea unei cunoscute firme de curierat din Romania pentru a ii pacali pe romani. Practic, oamenii cred ca vor primi un colet de la cineva, chiar daca nu asteapta in mod explicit ceva, sau asteapta vreo comanda, sau obiect trimis de o alta persoana, dar in realitate, sunt trimisi catre o pagina falsa unde au datele furate, sau mai rau, iar ING Bank vrea sa isi protejeze clientii.

ING Bank are pe website-ul sau o multitudine de informatii pentru romanii care vor sa se protejeze impotriva atacurilor de acest gen, asa ca puteti gasi acolo chiar mai multe exemple de care ar trebui sa va feriti.