Guvernul Romaniei: Sfaturile pentru Romanii Vizati de FluBot

0

Guvernul Romaniei Sfaturile pentru Romanii Vizati de FluBot

Guvernul Romaniei a emis prin agentia sa, CERT-RO, o multitudine de recomandari pentru romanii care in aceasta perioada primesc SMS-uri de la numere necunoscute care le spun ca primesc pachete din strainatate, dar de fapt li se recomanda sa-si infecteze ecranele cu malware.

Guvernul Romaniei le spune romanilor cum sa incerce sa-si protejeze telefoanele impotriva malware-ului, mai ales ca FluBot se raspandeste rapid, si vizeaza in principal datele bancare ale oamenilor.

“Mai mulți utilizatori au notificat în cursul zilei de azi CERT-RO cu privire la primirea unor SMS-uri dubioase, de la numere din străinătate sau din România, în care erau invitați să-și verifice status-ul coletului. Este o metodă folosită de atacatori pentru a determina utilizatorii să acceseze acel link.
NU apăsați pe link-uri primite din surse necunoscute! Există posibilitatea să vă infectați dispozitivul cu #malware.
NU furnizați date personale, financiare sau de autentificare, după accesarea unor astfel de link-uri!
Folosiți o soluție de securitate pentru mobil, pentru prevenirea infectării dispozitivului, sau un instrument disponibil gratis online, pentru scanarea URL-urilor suspecte, precum #VirusTotal.
Pe dispozitivele mobile utilizate, activați opțiunea de verificare a securității aplicațiilor instalate și de blocare a celor din surse necunoscute.
Campania malițioasă poate suferi modificări, așa cum am observat în alte cazuri, și poate folosi ca momeală și alte domenii, nu doar serviciile de curierat. Fiți vigilenți!
Ce alte elemente dau de gol pe atacatori, în acest caz? Așteptăm indiciile voastre în comentarii.”