Orange: Alerta Oficiala, Milioane de Clienti Romani Vizati

Orange victime

Orange a emis o alerta oficiala pentru milioanele de clienti din toata Romania, fie ca este vorba despre cei care au abonamente, sau cartele prepay, ea vizand pe toata lumea fara discriminare, si toti trebuie sa fie extrem de atenti la ceea ce spune. Orange le aduce in atentie tuturor clientilor sai din Romania ca nu trebuie sa se lase pacaliti de malware-ul care se raspandeste foarte rapid in multe tari din Europa si e bazat pe SMS-uri false ce par sa vina de la firme de curierat.

Orange nu e prima companie care emite o alerta de acest gen in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa cu care se confrunta tot mai multa lume in aceasta perioada. Cei de la Orange incearca sa ii ajute pe clientii din Romania sa nu ajunga in situatia de a avea datele furate, mai ales ca acest malware cauta cu precadere sa fure datele bancare ale victimelor pentru ca hackerii care l-au creat sa le poata fura banii din conturi.

Orange: Alerta Oficiala, Milioane de Clienti Romani Vizati

Orange prezinta mai jos SMS-urile care sunt trimise de catre hackeri spre telefoanele victimelor, ele spunandu-le oamenilor ca un pachet se afla in tranzit spre ei, si ca pot urmari statusul espeditiei intr-un anumit website. Acel link duce oamenii catre un website malitios in care li se cere sa instaleze o aplicatie malitioasa care le infecteaza apoi telefonul cu malware si le fura, la discretie, datele fara ca ei sa stie, Orange oferind si cateva solutii.

Orange spune ca Google Play Protect ar putea ajuta la indepartarea malware-ului din telefon, asa ca ar trebui activat, insa daca asta nu functioneaza, atunci trebuie sters tot continutul telefonului, fara a face un backup in prealabil. Aceasta din urma solutie este una extrema, ce-i drept, insa din pacate altfel nu puteti scapa de malware, unele versiuni reinstalandu-se chiar si dupa o procedura de acest gen, insa din ceea ce da de inteles Orange, aici nu e cazul de asa ceva.

Orange are mai multe sfaturi pe website-ul sau pentru toti clientii care vor sa-si tina telefoanele in siguranta, asa ca daca sunteti interesati de ele, puteti merge acolo pentru a le descoperi pe toate chiar acum.