Valeriu Gheorghita: Romania ar putea Vinde Vaccinurile AstraZeneca

Valeriu Gheorghita Romania ar putea Vinde Vaccinurile AstraZeneca

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva Coronavirus in Romania, a afirmat ca tara noastra ar putea vinde vaccinurile AstraZeneca primite de la Uniunea Europeana si nefolosite de catre noi, totul in ideea de a ajuta alte tari care nu au acces la vaccin.

Valeriu Gheorghita spune ca Romania are 1.7 milioane de doze de vaccin AstraZeneca in stoc pe care romanii nu le vor, si ca ele pot fi donate, sau revandute, catre alte state, dar fara a face profit, in urmatoarea sedinta de Guvern urmand a fi adoptat cadrul legal pentru a se face acest lucru.

“Adresabilitatea pentru acest vaccin a scăzut foarte mult, este cumva un trend care se regăsește la nivel european. Tocmai de aceea, la nivel european se pregătește un mecanism, pe de o parte de donație prin mecanismul COVAX, sau de revânzare către state terțe. Inclusiv în România se pregătește acest mecanism de revânzare sau de donație și e foarte probabil că așa se va întâmpla, vor fi o parte donate, o parte revândute. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”