Android: Vulnerabilitatea Uriasa pentru Toate Telefoanele

Android oameni

Android este cel mai mare sistem de operare pentru telefoane mobile, cu peste 3 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume, cifrele fiind in continua crestere multumita schimbarilor oferite de Google. Compania americana a gandit Android pentru a fi cat se poate de sigur, tinand cont ca e vorba totusi despre software, insa in ciuda masurilor de securitate implementate, el are totusi o foarte mare vulnerabilitate, utilizatorii care-i folosesc in fiecare zi.

Android a avut in ultimele luni tot mai multe probleme serioase dezvaluite pentru utilizatorii din intreaga lume, si din pacate mai toate dintre ele au avut la baza faptul ca oamenii si-au infectat telefoanele cu malware. Instalarea de aplicatii din magazine de aplicatii terte, neverificate de cineva, este unul dintre motivele din cauza caruia foart emulte probleme serioase exista pentru sistemul de operare in momentul de fata, si pentru care ele nu vor disparea curand.

Android: Vulnerabilitatea Uriasa pentru Toate Telefoanele

Android este de foarte multe ori infectat de aplicatii cu malware instalate prin magazine terte si pentru ca utilizatorii le acorda acestora permisiuni sa acceseze date, sau functii, din telefoane la care n-ar trebui sa aiba acces. Aici sta practic una dintre cheile infectarii cu malware pentru sistemul de operare, lipsa de atentie, sau cunostinte, a utilizatorilor Android care isi infecteaza singuri telefoanele cu software care singur n-ar fi reusit sa le faca atatea probleme.

Android are diverse avertismente care sunt afisate pentru oameni in momentul in care ei incearca sa instaleze aplicatii din magazine terte, sau sa acorde permisiuni care n-ar trebui acordate. Din pacate foarte multi oameni ignora toate aceste avertismente si nu reusesc sa se protejeze asa cum trebuie, astfel ca de aici vin multe dintre povestile cu Android care implica si infectari in masa cu malware foarte periculos, deci in final tot noi trebuie sa avem grija de noi.

Android nu va fi vreodata un sistem de operare sigur atat timp cat utilizatorii nu stiu sa se protejeze asa cum trebuie, dar nu trebuie trecute cu vederea nici vulnerabilitatile care pot fi exploatate de hackeri fara interventia oamenilor.