Andrei Baciu: Metoda prin care pot Calatorii Romanii Nevaccinati, fara Dovada de Vindecare

Andrei Baciu calatorii romani nevaccinati

Andrei Baciu, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, spune ca romanii care nici nu sunt vaccinati, nici n-au vreo dovada de vindecare pot calatori doar cu teste care sa confirme faptul ca nu sunt infectati cu noul Coronavirus in momentul in care calatoresc.

Andrei Baciu spune ca vaccinarea e singura cale pentru a calatori fara griji, mai ales daca se schimba clasificarea tarilor in care calatorim, din punct de vedere al autoritatilor din Romania, vaccinarea scapandu-ne de carantina in cam orice conditii, si oferindu-ne acces cam peste tot.

“Dacă şi-au făcut totuşi un test prelevat de un cadru medical, rezultatul pozitiv al acestuia este transmis către DSP sau raportat în platforma Coronaforms şi ar trebui să fie în sistem. Dacă totuşi nu se găseşte în sistem, din punct de vedere teoretic – dar strict teoretic – ar mai fi posibilitatea determinării anticorpilor, care însă nu a putut să fie standardizată. Problema aici este de a seta un base-line, a avea un standard unic pentru determinarea anticorpilor, pe care nu îl avem. Din punct de vedere medical, trebuie să ai date şi dovezi ştiinţifice foarte solide.”