Facebook Acuzata ca Ajuta Terorismul prin Criptarea Datelor

Facebook mi5

Facebook a fost acuzata de catre seful MI5, serviciul de informatii interne al Marii Britanii, ca prin criptarea datelor care sunt disponibile in reteaua sa, faciliteaza capacitatea teoristilor de a comunica fara a fi detectati, si de a organiza atacuri teroriste.

Facebook nu e tocmai cunoscuta ca o companie care protejeaza datele oamenilor, de multe ori fiind dezvaluite datele a sute de milioane de persoane, iar Messenger nu are comunicatiile criptate decat printr-un modul special, in timp ce WhatsApp totusi le are.

Facebook e acuzada ca daca va cripta in totalitate comunicarile prin Messenger va bloca sute de anchete pe care MI5 le desfasoara, dar in realitate ar putea fi vorba despre mii la nivel global, si de aici incepe discutia despre protejarea vietii versus protejarea intimitatii.

“Facebook a oferit teroriștilor o „trecere gratuită”, permițând o criptare mai puternică în rețeaua sa, a spus șeful MI5 în primele sale critici față de compania lui Mark Zuckerberg. Deciziile luate în sălile de consiliu din California sunt la fel de relevante pentru capacitatea noastră de a ne face treaba ca deciziile luate în Afganistan sau Siria.”