Coronavirus: Judetele cu cea mai Buna Rata de Vaccinare (VIDEO)

Romania are in continuare deficiente mari in ceea ce priveste vaccinarea impotriva Coronavirus, iar asta pentru ca vorbim despre multe persoane care inca nu sunt imunizate desi urmeaza un val 4 de infectari in toamna acestui an, si impreuna cu el alte restrictii.

Mai jos puteti vedea care sunt judetele in care exista cea mai mare rata de vaccinare in randul populatiei de peste 12 ani, si desigur ca Bucuresti ramane in top pentru ca acolo a fost dorinta cea mai mare, insa nici acolo nu mai sunt la fel de multi oameni dornici sa se imunizeze.

“Pot să vă spun că avem șapte județe, la acest moment, care au o rată de acoperire vaccinală din populația eligibilă peste 12 ani de peste 30%. Sunt 25 de județe care au o rată de acoperire vaccinală între 20% și 30% și 10 județe care au o rată de acoperire vaccinală între 15% și 20%. Cea mai mare rată de acoperire vaccinală este înregistrată în Capitală, în municipiul București, 44,5%, urmat de județul Cluj, 41,2%, Sibiu, 34,8%, Brașov, 32,7%, Timiș, 31,7%, Constanța, 31,3% și Alba, 30,4%.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere progresivă a acoperirii vaccinale în toate județele, însă clasamentul rămâne neschimbat. Pe ultimele cinci locuri, ca nivel de acoperire vaccinală, sunt: județul Covasna cu 18%, Giurgiu – 16,8%, Bacău – 17,2 %, Botoșani – 16,5% și Suceava – 15,5%.”