ING Bank: Alerta Oficiala, Toti Clientii Romani Avertizati

ING Bank credibil

ING Bank a emis astazi o noua alerta oficiala prin care ii avertizeaza pe toti clientii sai din toata Romania, si vorbim despre o problema extrem de serioasa care ar trebui sa fie cunoscuta de catre toata lumea. Mai exact, cei de la ING Bank ii avertizeaza pe romanii din toata tara in legatura cu un nou tip de frauda care se raspandeste in tara noastra, si care este gandita pentru a pacali oamenii ca primesc mesaje de la sefii lor, cand in realitate primesc mesaje de la hackeri.

ING Bank spune in aceasta noua avertizare ca problemele de acest gen sunt extrem de serioase pentru ca oamenii sunt contactati prin diverse mesaje care par sa vina de la oameni din compania care i-a angajat. Aceste email-uri, conform ING Bank, sunt facute de catre hackeri pentru a parea ca vin de la o persoana din conducerea companiei, insa in aceeasi masura pot fi facute sa para ca vin de la avocati, clienti, sau presedinti ai consiliului de administratie al companiei respective.

ING Bank: Alerta Oficiala, Toti Clientii Romani Avertizati

ING Bank credibil sef

ING Bank a descoperit ca in mesajele de acest gen se pot face solicitari catre oameni pentru a face diverse plati, sau transferuri bancare, pentru achitarea unor facturi. Diverse tehnici de persuasiune, bazate pe inginerie sociala sunt folosite de catre hackeri, impreuna cu o aparenta importanta ridicata pentru efectuarea acestei proceduri, cu amenintarea ca ar putea exista repercusiuni serioase in cazul in care nu e indeplinita, conform celor de la ING Bank.

ING Bank explica faptul ca se mentioneaza in mesajele de acest gen ca trebuie pastrata confidentialitatea tranzactiilor, astfel ca in general fraudele de acest gen sunt greu de descoperit. Daca victima este pacalita de catre hackeri, atunci va ajunge sa transfere banii companiei sale catre conturi ale acestora, iar desi ING Bank nu spune asta, in situatii de acest gen poate fi chiar imposibila recuperarea banilor din cauza modului in care e facut atacul.

ING Bank nu e prima banca de la care vin alerte de acest gen, insa din pacate frecventa lor a crescut substantial in perioada pandemiei de Coronavirus, deci oricine poate fi vizat.