Valeriu Gheorghita: Romania e in Perioada de Liniste dintre Valuri

Valeriu Gheorghita a spus ca Romania se afla in momentul de fata intr-o perioada de calm intre doua valuri de infectari, astfel ca dupa terminarea verii ne putem astepta la o crestere a numarului de cazuri de infectare, valul 4 manistandu-se deja in unele zone din Europa.

Valeriu Gheorghita spune ca la aceasta perioada de calm, cu mai putin de 100 de cazuri noi de infectare in fiecare zi, contribuie din plin numarul de vaccinari de pana acum, insa trebuie crescut ritmul de imunizari pentru ca in toamna am putea avea o problema reala.

“Pe de o parte, trebuie sa recunoastem, este evolutia naturala, fireasca a pandemiei de a reduce nivelul circulatiei virusului in aceasta perioada. Este perioada de acalmie dintre valuri. Pe de alta parte, avem, totusi, un numar important, 4.650.000 de persoane, care au primit cel putin o doza de vaccin, aproape 4,4 milioane de persoane sunt complet imunizate in acest moment si, sigur, avem cu precadere persoane imunizate in mediul urban, acolo unde interactiunea fizica dintre oameni este mai mare, mult mai mare comparativ cu ce se intampla in rural.”